Подправки

Кимион

Семената кимион са сред най-разпространените подправки в цял свят, но най-използвани са в Близкоизточната, Индийската и Мексиканската кухня. Характеризират се с топъл и улегнал вкус, даващ дълбочина на всяко ястие. Използват се за овкусяване на ястия с месо, зеленчуци и варива. Задължителна подправка за българското кебапче. Смелете ги, за да освободят пълния си аромат или ги запечете леко, за да подсилите ядковите им нотки.

Нетно тегло: 70 г

Индийско орехче

Индийското орехче има мек, ядков и леко сладък вкус. Произлиза от плодовете на дървото Myristica fragrans, което е родом от островите Банда в Индонезия, но се гледа и в други тропически дестинации като Шри Ланка, Индия и Гренада. Индийското орехче е твърдото ядро на плода, покрито с дантелена, червеникава обвивка, наречена мейс, която също се използва като подправка и има подобен, но по-деликатен и леко пиперлив вкус.

Нетно тегло: 60 г

Куркума

Куркумата произхождаща от тропическите региони на Азия и представлява корена на растението куркума, който се изсушава и смила фино. Има леко горчив, землист вкус с нотка на сладост. Известна е с ярко жълтия си цвят и често се използва като естествен оцветител за храна. Куркумата е основна съставка в много индийски и азиатски кърита, стир фрай, смутита и топли напитки.

Нетно тегло: 70 г

Джинджифил

Джинджифил е универсална подправка, направена от смлян изсушен корен джинджифил. Има силен, стоплящ и пиперлив вкус и е основна подправка в много кухни по света. Използва се както в сладки, така и в солени ястия за овкусяване на кърита, яхнии, супи, боб, леща, сладкиши, бисквити, пайове и много други.

Нетно тегло: 70 г

Чубрица

Ронената чубрица e незаменима подправка в българската кухня. Използва се за овкусяване на боб, леща, супи, ястия с месо и зеленчуци, салати и много други. Има характерен пикантен вкус и аромат, който придава на храната неповторима свежест и вкус.

Нетно тегло: 60 г

Джоджен

Универсалната билка, която добавя прилив на свежест към всяка рецепта. Със своя уникален, ментов вкус и фина сладост е идеалното допълнение към напитки и ястия – от салати, сосове до основни и дори десерти. Джодженът добавя освежаващо докосване и е известен  с ползите си за здравето, включително подпомагане на храносмилането и освежаване на дъха. Добавете го към следващото си ястие или сварете чаша чай с него за вкусно и здравословно хранене.

Нетно тегло: 60 г

Риган

Риганът е популярна подправка в много световни кухни, сред които италианската, мексиканската, гръцката и близкоизточната. Има силен, земен и леко ментов вкус, който придава дълбочина и многослойност на всяко ястие. Подправете с него доматен сос за пица, паста или ястия с морски дарове, салати, яхнии и печени меса.

Нетно тегло: 60 г

Цейлонска канела

Канелата е подправка, направена от кората на дървета от семейство Cinnamomum и е известна със своя топъл, сладък и леко пикантен вкус. Цейлонската канела, популярна още като „истинска канела“, произлиза от Шри Ланка и се прави от вътрешната, мека кора на дървото, която се обелва на тънки ленти, изсушава се и се навива на пръчки.

Нетно тегло: 90 г

Сушени лимонови кори

Фина сушена лимонова кора, направена от тънкия външен слой на испански лимони. Универсална подправка, която може да използвате в различни сладки и солени ястия за цитрусова свежест и ободряващ вкус.

Съставки:

100% натурални сушени лимонови корички без захар или подобрители.

Нетно тегло: 40 г

Сушени портокалови кори

Сушените ни портокалови корички са направени от тънкия външен слой на кората на портокали и имат свеж, цитрусов вкус и аромат с нотка на сладост. Чудесна добавка са към торти, пайове, сладки, сосове и дресинги. Добавете ги в коктейли за освежаващ портокалов вкус.

Съставки:

100% натурални сушени портокалови корички без захар или подобрители.

Нетно тегло: 40 г