Черен пипер

Черен пипер Red Kampot

Пиперите от регион Кампот в Камбоджа са сред най-добрите в света. Горещият климат около бреговете на Тайландския залив и тежките глинести почви създават идеалните условия за отглеждане на черен пипер с превъзходни качества. Култивирането му традиционно се извършва на ръка, много трудоемко е и не се използват никакви изкуствени торове и пестициди.

Червеният Кампот е скъпоценен камък в света на пиперите. Цветът на пипера зависи от степента на зрялост и обработка – червеният Кампот е много рядка разновидност, получаващ се от напълно узрели, небелени плодове пипер. Поради високата си степен на зрялост е особено ароматен, силно пикантен и плодов.

Използвайте само прясно смлян, за да усетите най-добре пълния му аромат.

Идеален с месо, птици и риба.

Произход: Камбоджа

Нетно тегло: 35 г

Черен пипер Black Kampot

Black Kampot ще ви пренесе на кулинарно пътешествие до Камбоджа. Този рядък и ценен пипер се отглежда в слънчевите равнини на провинция Кампот, където условията са идеални за разгръщане на неговия неповторим вкус. Пиперът Кампот е носител на географски знак, който гарантира, че е отгледан и обработен в съответствие с традиционните методи.

Вкусът на Черният Кампот е несравним с богата палитра от аромати, съчетаващи нотки на мента и евкалипт. Елегантната пикантност на пипера ще подчертае вкуса на всяко ястие, без да го потиска.

Използвайте само прясно смлян, за да усетите най-добре пълния му аромат.

Идеален за червени меса и силни, обилни ястия.

Произход: Камбоджа

Нетно тегло: 40 г

Пипер Kampot в сол

Ферментиралият в сол пипер Кампот, познат още като ферментирал зелен пипер, е уникален продукт, съчетаващ в себе си свежест, пикантност и неповторима хрупкавост. Произходът му е от Камбоджа, където се отглежда по традиционни методи.

Процесът на ферментация обогатява вкуса и аромата на пипера, добавяйки му дълбочина и комплексност. Вкусът му е пикантен, но същевременно свеж, с лека киселина, а ароматът му е наситен с тревисти нотки.

Ферментиралият пипер Кампот е не само вкусен, но и здравословен. Ферментацията увеличава съдържанието на витамини и пробиотици, превръщайки го в истински еликсир за здравето.

Идеален е за директна консумация, както и за готвене. Може да се добавя към салати, сандвичи, гарнитури, сосове и много други ястия.

Не е подходящ за мелницата поради високото си съдържание на влага.

Произход: Камбоджа

Нетно тегло: 70 г

Пушен черен пипер Banasura

Когато вземете силно ароматен пипер от най-добрите райони за отглеждане и го поверите на опитен майстор опушвач, резултатът обещава наистина страхотни вкусови преживявания. Пиперът Banasura от индийското крайбрежие Малабар е студено пушен няколко дни с буков дим. Процеса на студено пушене запазва характерните черти на пипера и ги смесва чудесно с финия буков дим.


Вкусът на Banasura пиперът е плодов, интензивен и наситено опушен. Завършете вашите стекове, риба, сирене или сосове с него и им придайте приятна опушена нотка.

Произход: Индия

Нетно тегло: 40г

Ферментирал пипер Pondicherry в сол

Ферментиралият зелен пипер е традиционен специалитет в южноиндийския щат Тамил Наду. За да се получи ферментирал пипер, прясно събраните зърна пипер се овалват многократно в естествена морска сол, която извлича голяма част от влагата на зърното. В процеса на ферментация зърната губят част от лютивината си и променят цвета си, а уникалния аромат на Пондичери пипера се запазва.

Ферментиралият пипер се характеризира със своята мека и плодова пикантност и приятна нотка на сол. Идеален е за печени меса и пепър сос. Не е подходящ за мелницата поради високото си съдържание на влага.

Произход: Индия

Нетно тегло: 70 г

Черен пипер Tellicherry TGSEB

Теличери пиперът идва от крайбрежието Малабар на индийския щат Керала и е кръстен на стария пристанищен град Tellicherry. Там най-големите и почти напълно узрели плодове пипер се подбират ръчно и се изсушават, за да се получи пипер с качество TGSEB (Tellicherry Garbled Special Extra Bold), смятано за най-високото в света. Поради по-голямата зрялост на зърното при събиране на реколтата често е наричан пипер с късна реколта.

Много е ароматен, с едри зърна, по-интензивен от обикновения черен пипер. Има меки орехови нотки, а ароматът му напомня на чай и сандалово дърво.

Теличери пиперът е със сертифициран географски защитен произход, гарантиращ автентичността му. 

Универсален, подходящ за всички видове месо и зеленчуци.

Използвайте само прясно смлян, за да усетите най-добре пълния му аромат.

Произход: Индия

Нетно тегло: 40 г

Черен пипер Malabar Tiger

Този изключителен пипер идва от строго защитен природен резерват в планинските райони на крайбрежието Малабар в щата Кералa в Индия. Malabar Tiger пиперът се отглежда от малки групи производители, далеч от всякаква цивилизация. Реколтите са много малки, събирани на ръка и сушени на слънце, но нивата на ароматни вещества и етерични масла в тях са значително по-високи от тези на повечето черни пипери.
Идеален е с печено месо и риба, за сосове и яхнии.

Произход: Индия

Нетно тегло: 50 г

Сечуански пипер

Сечуанският пипер носи името на провинция Сечуан в Китай, където е открит и расте в естествена среда. Донесен е в Европа от Марко Поло. Представлява висок храст с ярко червени плодове, които след обиране и сушене добиват тъмно-червен до кафеникав цвят. Сечуанският пипер е най-важната съставка в популярния в цял свят Chinese Five Spice микс.

Свежият му цитрусов аромат и лека пикантност са едни от най-характерните аромати в Азиатската кухня. Използвайте прясно смлян за пиле, патешко, риба и тофу.

Произход: Китай

Нетно тегло: 20 г

Amazonia розов пипер

Родината на розовия пипер е Бразилия. Плодовете на този подобен на сумак храст са с ярко розово-червен цвят и силен плодово-сладък аромат. Поради леката си пиперливост са станали известни като розов пипер, въпреки че са коренно различно растение от черния пипер.
 
Използвайте прясно смлян за сосове, дивеч, всякакви видове месо, десерти и сладкиши или за декорация на готова храна, сладоледи, бонбони и други.

Произход: Бразилия

Нетно тегло: 30 г

Malabar зелен пипер

Зеленият ни пипер е от крайбрежния район Малабар в щат Керала, Индия, смятан за родина на черния пипер. Зеленият пиперът е неузрял черен пипер, който се бере рано – от началото на ноември до средата на януари. До началото на 20ти век основно бива маринован с оцет, вода и сол. По-късно започва да бъде сушен, за да се запази по-добре аромата му и да не се променя вкуса му.

Зеленият пипер е с по-деликатен аромат и свеж вкус от черния. Използвайте прясно смлян за свинско, пиле, риба, морски дарове, телешко и сосове.

Произход: Индия

Нетно тегло: 40 г

Lampung дълъг пипер

Лампунг е най-реномирания регион за производство на черен пипер на остров Суматра, в който се отглеждат най-висококачествените пипери на Индонезия. Дългият черен пипер се смята за първия пипер в Европа, търгуван още по времето на Римската империя.

Дългият пипер е с по-силен, топъл и цветен аромат от кръглия черен пипер. Има нотки на канела, ванилия и карамфил. Използвайте цял или прясно счукан за дивеч, всички видове месо, риба, отлежали сирена, десерти, сосове и маринати.

Нетно тегло: 35г

Pondicherry бял пипер

Пондичери пиперът се отглежда в най-южния щат в Индия – Тамил Наду (преди наричан Мадрас). Това е един от най-старите и качествени сортове черен пипер в света. Бялият пипер се получава от оранжеви/бледо червени плодове във фазата на начално зреене. След набиране се киснат 10 дни на бавно течаща вода, за да се отстрани пулпата и да остане само бежавото ядро на плода. След това пиперът се суши на слънце и в този процес придобива почти бял цвят.

Белият пипер е по-малко ароматен от черния, но е с доста по-остър и подчертан вкус. Използвайте прясно смлян за пиле, риба, ориз, сосове и супи. 

Нетно тегло: 40г

Микс трошени пипери

Комбинация от трошени черен, розов, зелен и бял пипер, подходящ за овкусяване на скара, стекове, печива и други.

Нетно тегло: 50 г

Черен пипер сорт Белем

Черен пипер на зърна с произход Бразилия – един от най-големите производители на пипер извън Азия.

Нетно тегло: 250 г