Пикантни допълнения

Чипотле чили флейки

Сушени, натрошени чушки чипотле с дълбок, опушен вкус и приятна лютивина от 20 000 до 25 000 сковила. Чушките чипотле са сред най-полулярните в мексиканската кухня за добавяне на лютивина и мек, опушен вкус към различни ястия. Флейките са изключително удобни и готови за употреба и могат да бъдат директно поръсени върху тако, бурито, чили, супи и яхнии. Използвайте ги в салси, майонеза, дресинги и много други. Направете свой собствен сос чипотле в адобо и никога повече няма да си купите готов.

Лютивост 200 000 – 250 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40 g

Хабанеро чили флейки

Сушени, натрошени чушки хабанеро, отгледани в Мексико. Интензивната им лютивина и приятния плодов вкус ги прави едни от най-популярните люти чушки в мексиканската и карибската кухня. Добавят топлина и емоция към всяко ястие, сос или салса. Ако търсите комбинация от сериозно люта чушка и наситен цитрусов вкус, хабанеро е чудесен избор.

Лютивост 200 000 – 250 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40г

Анчо чили флейки

Чушките анчо са универсални и ароматни и с ниска лютивина и опушен плодов вкус с нотки на шоколад. Използвайте ги, за да добавите наситен пушен вкус към маринати, сосове, чили, супи и яхнии. Основна съставка са в емблематичния мексикански моле сос.

Лютивост 3 000 – 5 000 SHU

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40 г

Зелено халапеньо флейки

Ярко зелени, сушени флейки халапеньо със средна лютивина и приятна свежест. Универсална съставка за сандвичи, такос, ястия с риба и морски дарове. Добавете ги към гуакамоле, сирена, разядки или сосове.

Лютивост 15 000 – 30 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40г

Алепо чили флейки

Трошено чили от сорт алепо. Чушката алепо е кръстена на сирийския град Алепо. Има наситено червен цвят и деликатна лютивина. Суши се и се натрошава, а повечето от семките се отстраняват.

Лютивост 3/10

Произход Турция

Нетно тегло: 50 г

Урфа чили флейки

Флейките урфа са тъмно червени, почти черни с деликатна лютивина. Имат опушен аромат с нотки на стафиди и шоколад. Правят се от леко люти чушки, които се сушат, ферментират, натрошават, почистват от семки и смесват с малко мазнина за получаването на наситен цвят и дълбок аромат.

Лютивост 3/10

Произход Турция

Нетно тегло: 50 г

Кайен чили флейки

Чили сорт Кайен с деликатна лютивост. Подходящо за хора, които обичат леко люто, което да подчертае и допълни останалите аромати на ястието. 

Лютивост 3/10

Нетно тегло: 50 г

Лют пипер кайен

Фино смлян лют пипер от 100% чушки Кайен. Това не е най-лютото чили в света, но със сигирност е най-известното. Отличава се със своя неутрален вкус поради което се използва в повечето световни кухни за добавяне на лютивина без да променя основния аромат на ястието.

Нетно тегло: 50 г

Леко люто чили

Висококачествен български червен пипер, допълнен с испански Pimenton, кимион, лук, чесън и малко лют пипер, който ще изпълни с енергия всяка ваша рецепта.

Лютивост 3/10

Съставки:

червен пипер, кимион, чесън, лют пипер, пушен червен пипер Пиментон, лук

Нетно тегло: 50 г

Барбекю основа

Всеки един от миксовете на Спайзинг, комбиниран с перфектния баланс между натурална морска сол и сурова нерафинирана тръстикова захар в BBQ основата, се превръща в уникална смес за барбекю. BBQ основата може да се използва и самостоятелно.

Съставки:

сурова нерафинирана тръстикова захар, натурална морска сол, червен пипер, черен пипер

Нетно тегло: 90 г

Суха горчица

Носител на един от основните вкусове – горчивото, тази смес от синап и куркума ще даде нов облик на вашето барбекю и вашите печива. Но това не е всичко – можете да си направите и домашна горчица по ваша или по наша рецепта.

Съставки:

синап*, куркума

*подправката е от групата на алергените.

Нетно тегло: 50 г