Пикантни допълнения

Чипотле чили флейки

Сушени, натрошени чушки чипотле с дълбок, опушен вкус и приятна лютивина от 20 000 до 25 000 сковила. Чушките чипотле са сред най-полулярните в мексиканската кухня за добавяне на лютивина и мек, опушен вкус към различни ястия. Флейките са изключително удобни и готови за употреба и могат да бъдат директно поръсени върху тако, бурито, чили, супи и яхнии. Използвайте ги в салси, майонеза, дресинги и много други. Направете свой собствен сос чипотле в адобо и никога повече няма да си купите готов.

Лютивост 20 000 – 30 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40 g

Хабанеро чили флейки

Сушени, натрошени чушки хабанеро, отгледани в Мексико. Интензивната им лютивина и приятния плодов вкус ги прави едни от най-популярните люти чушки в мексиканската и карибската кухня. Добавят топлина и емоция към всяко ястие, сос или салса. Ако търсите комбинация от сериозно люта чушка и наситен цитрусов вкус, хабанеро е чудесен избор.

Лютивост 200 000 – 250 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40г

Анчо чили флейки

Чушките анчо са универсални и ароматни и с ниска лютивина и опушен плодов вкус с нотки на шоколад. Използвайте ги, за да добавите наситен пушен вкус към маринати, сосове, чили, супи и яхнии. Основна съставка са в емблематичния мексикански моле сос.

Лютивост 3 000 – 5 000 SHU

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40 г

Зелено халапеньо флейки

Ярко зелени, сушени флейки халапеньо със средна лютивина и приятна свежест. Универсална съставка за сандвичи, такос, ястия с риба и морски дарове. Добавете ги към гуакамоле, сирена, разядки или сосове.

Лютивост 15 000 – 30 000 SHU (сковила)

Произход: Мексико

Нетно тегло: 40г

Алепо чили флейки

Флейки от Алепо чили, чушка произхождаща от древния град Алепо в Сирия, където се отглежда от векове. Има умерена лютивина и се използва за добавяне на опушени нотки и свежест към ястията в Близкия изток и Средиземноморието. При сушенето семките са отстранени, което прави флейките идеални за поръсване върху супи, салати, хумус, баба гануш, мухамара, печени на скара меса и зеленчуци.
Алепо чилито е известно още като пул бибер в Турция, а в Армения го наричат халеби бибар.

Лютивост 3/10

Произход Турция

Нетно тегло: 50 г

Урфа чили флейки

Урфа чили, известно още като Урфа бибер, произхожда от югоизточния турски град Урфа. Характеризира се със сладък, опушен и землист вкус и лека до средна лютивина и се съчетава добре както със солени, така и със сладки ястия. Сушеното чили Урфа има комплексен аромат, напомнящ на сушени плодове, тютюн и шоколад. Основна съставка е в много регионални ястия в Турция, Сирия и Армения, в традиционни турски кебапи, яхнии, сладкиши и десерти.

Лютивост 3/10

Произход Турция

Нетно тегло: 50 г

Кайен чили флейки

Флейки лют пипер Кайен без семки, характеризиращи се с лека лютивина и плодово-сладки нотки. Идеалени за добавяне на умерена лютивина както към Чили кон карне, Пад Тай, индийски кърита, паста сосове или шоколадови торти, кремове и десерти. Използвайте в маринати, сосове, смеси подправки или като завършващ щрих на супи, разядки, яхнии и салати.

Лютивост 10 000 – 15 000 SHU (сковила)

Нетно тегло: 50 г

Лют пипер кайен

Фино смлян лют пипер Кайен, произлизащ от Централна и Южна Америка. Известен е с уникалния си вкусов профил и множеството кулинарни приложения. Има интензивна лютивина, балансирана от плодово-сладки нотки. Изключително универсално чили, предизвикващо огнен взрив и придаващо пикантен аромат към множество солени и сладки ястия и десерти.

Лютивост 30 000 – 40 000 SHU (сковила)

Нетно тегло: 50 г

Гочугару

Приятно пикантен лют пипер, използван при приготвянето на кимчи и други корейски ястия. Универсален пипер, който добавя много вкус и цвят на ястията.

Лютивост 5 000 – 10 000 SHU (сковила)

Нетно тегло: 100 г

Леко люто чили

Универсална смес от подправки, често използвана в Мексиканската, Текс-Мекс и други Латиноамерикански кухни. Смесихме висококачествени сладки, опушени и люти чушки с лук, чесън и подправки и създадохме перфектната смес за мариноване на месо и зеленчуци, за печене на картофи и боб и за добавяне на деликатна лютивина на супи, яхнии и чилита. Леко лютото чили, смесено с барбекю основата ни прави най-универсалния барбекю ръб, което можете да намерите.

Лютивост 3/10

Съставки:

червен пипер, кимион, чесън, лют пипер, пушен червен пипер, лук

Нетно тегло: 50 г

Барбекю основа

Всеки един от миксовете на Спайзинг, комбиниран с перфектния баланс между натурална морска сол и сурова нерафинирана тръстикова захар в BBQ основата, се превръща в уникална смес за барбекю. BBQ основата може да се използва и самостоятелно.

Съставки:

сурова нерафинирана тръстикова захар, натурална морска сол, червен пипер, черен пипер

Нетно тегло: 90 г

Суха горчица

Носител на един от основните вкусове – горчивото, тази смес от синап и куркума ще даде нов облик на вашето барбекю, печени меса, риба и зеленчуци. Но това не е всичко – можете да си направите и домашна горчица по ваша или по наша рецепта.

Съставки:

синап*, куркума

*подправката е от групата на алергените.

Нетно тегло: 50 г