Сол

HAVSNØ морска сол

Морската сол HAVSNØ произлиза от малка фабрика за сол на норвежкия атлантически остров Госа. Там малка семейна компания добива изключителна морска сол от дълбините на чистите и студени води на Атлантическия океан. Havsnø може да се преведе като сняг на морето и това описва добре фините солени флейки, които се топят на езика като снежинки.

Морската сол Havsnø е идеалната сол за финално осоляване на морски дарове, риба, паста, салати, антипасти или стекове.

Нетно тегло: 80 г

Бамбукова сол

Бамбуковата сол е създадена от корейски монаси, които печали естествена морска сол в бамбукови стебла не просто веднъж, а цели девет пъти. Те също вярвали, че солта има лечебни свойства благодарение на високото си съдържание на минерали. Печенето при 1 000-1 500 °C води до изключително фина сол, която има силно солен, но мек вкус.

Бамбуковата сол е рядък и ценен продукт, който е подходящ както за сурови зеленчуци, така и за ориз и азиатски ястия.

Нетно тегло: 100 г

Фльор Де Сел, Алгарве

Algarve Фльор Де Сел се добива в краткия период от юни до септември в солниците на природните резервати Ria Formosa и Sapal do Castro Marim в Южна Португалия. Само при хубаво време с лек бриз започва да се формира тънък слой сол на повърхността на солните полета. След това опитни работници внимателно събират на ръка солните цветове, преди да потънат завинаги на дъното на солниците.

Фльор Де Сел има мека, леко хрупкава текстура и лесно се стрива между пръстите. За много топ готвачи Фльор Де Сел е истинската кралица на всички трапезни соли, мека на вкус, с хрупкава текстура и обогатена с жизненоважни минерали и микроелементи.

Нетно тегло: 80 г

Кала Намак сол

Солта Кала Намак се използва в индийската кухня като подправка. Благодарение на високото си съдържание на сероводород и желязо солта Кала Намак има специфичен аромат, подобен на този на яйца. В Индия се използва в плодови салати, чътнита, предястия и раити.

Солта Kala Namak се препоръчва за зеленчуци и екзотични плодове, риба и всякакви безмесни ястия. Сред веганите е особено ценена заради яйчения си вкус.

Нетно тегло: 100 г

Африканска перлена сол

Африканската перлена сол произлиза от най-чистите и дълбоки ледени води на Антарктика и се добива по крайбрежието на Намибия под жаркото африканско слънце. Районът граничи с най-старата пустиня в света – Намиб, която включва 1 600 км защитена брегова линия с големи непокътнати площи. Африканските солни перли се образуват в солници, разположени в защитени територии, които са рай за любителите на птици и девствена природата.

Благодарение на твърдата си структура африканската перлена сол е идеална за мелнички и е отлична алтернатива на едрата морска сол.

Нетно тегло: 100 г

Guérande сол

Известната морска сол Guérande се събира повече от 2 000 години от производителите на сол в Бретан по стара традиция. Солните полета са изградени от сиво-синя глина, която отделя важни минерали и микроелементи на солните кристали и придава на тази атлантическа морска сол уникалния си сивкав цвят и неповторим вкус.

Морската сол Guérande е много универсална и е добро допънение към всяко ваше ястие.

Нетно тегло: 100 г

Сол от пустинята Калахари

Солта от пустинята Калахари се събира ръчно от естествено езеро в пустинята Калахари, след което бива изсушена на слънце и пакетирана. Съдържа много минерали и микроелементи, не съдържа примеси и е устойчива сол с добро качество. Солта от пустинята Калахари е една от най-старите соли – на над 300 милиона години.

Солта от пустинята Калахари е много универсална. Използвайте я за готвене, печене, салати, зеленчуци, месо или риба.

Нетно тегло: 100 г

Хималайска пирамидална розова сол

Хималайската розова пирамидна сол е „скъпоценен камък“, добит директно от недрата на Хималаите. Уникалните и кристали с форма на пирамида са изградени от симфония на вкусове и минерали. Тази изискана сол е много повече от финишираща сол и придава деликатна соленост на вашите ястия. Представете си нежния розов оттенък да блести върху перфектно изпечената ви пържола, свежата ви салата или декадентски ви шоколадови творения.

Нетно тегло: 60г

Пирамидална морска сол

Пирамидалната сол е естествено формирана морска сол, много финна и лесно разтопима, което я прави идеална за салати, печива, стекове, риба или зеленчуци.

Нетно тегло: 60 г

Лимонова пирамидална сол с черен пипер

Ще добавите свежестта на лимона към всяко ваше ястие, което посолите с тази пирамидална сол. Тя е естествено формирана морска сол, много финна и лесно разтопима. Идеална е за поръсване на риба и морски дарове, салати, сосове и постни ястия.

Съставки:

пирамидална морска сол, лимонова пирамидална морска сол (43%), трошен черен пипер (12%), лимонова върбинка

Нетно тегло: 60 г

Пирамидална сол с чипотле

Пикантната нотка на тази пирамидална сол трансформира всяко ястие в експлозия от вкус и аромат. Стековете и пържолите добиват друго кулинарно измерение, поръсени след сваляне от скарата. Бърканите яйца и омлетите минават на друго ниво, а скаридите стават огнени.

Съставки:

пирамидална морска сол, трошени пушени чушки чипотле (10%)

Нетно тегло: 60 г

Пирамидална сол с пушен пипер

Опушеният аромат на испанския пипер Пиментон придава завършеност на постни ястия, яхнии и супи. Идеална добавка за яйца, сандвичи, салати и пюрета.

Съставки:

пирамидална морска сол, сладък пушен пипер Пиментон (7%)

Нетно тегло: 60 г

Сол с подправки и чесън

Неустоима комбинация от морска сол, чесън и градински подправки, предназначена за готвене и финално посоляване. Превъзходна за пържени картофи, яйца, месо, риба и каквото още ви потрябва да овкусите.

Съставки:

морска сол, чесън (7%), риган, мащерка, розмарин

Нетно тегло: 100 г

Гурме сол с естрагон

Изискана комбинация от морска сол, естрагон и градински подправки. Предназначена за готвене и финално овкусяване. Добавя финес и изтънченост на деликатни продукти като пъстърва, пилешки гърди, сосове и гарнитури.

Съставки:

морска сол, естрагон (5%), босилек и копър

Нетно тегло: 90 г

Барбекю сол

Естествено опушена на дърва морска сол, комбинирана с трошен черен пипер. Идеална за придаване на барбекю/пушен вкус на всяко ястие. Подходяща за печене на меса, риба, зеленчуци, готвене и други.

Съставки:

натурална опушена на дърва морска сол, морска сол, черен пипер

Нетно тегло: 100 г

Шарена сол

Една автентична рецепта за най-традиционната българска подправка. Всеки си знае как да я ползва.

Съставки:

морска сол, чубрица, червен пипер, джоджен, мащерка, риган, черен пипер, сминдух

Нетно тегло: 90 г