Rhodope mountain view

Родопско меню за Великден

За този Великден решихме да заложим на изцяло Родопско меню – агнешко печено на фурна, редени кюфтета и разбира се боб, всички с Родопска подправка.

 

Печеното агнешко за Великден и особено за Гергьовден има огромно социално-кулинарно значение за всеки български дом. Винаги има един човек от фамилията, който носи отговорността и знае тайната семейна рецепта за това сакрално празнично блюдо. Ние избрахме една родопска рецепта за агнешко с картофи на фурна, която се прави с месо на парчета и с която лесно и точно можете да планирате колко порции да направите. Независимо от къде сте купили месото, къде и как е отгледано, с тази рецепта ви гарантираме, че ще добие вкуса на родопско агне, пасло само пресни родопски треви и билки, а и майка му и тя само това яла 😉

.

.

За всечки, които искат да разнообразят великденската трапеза предлагаме една рецепта за Родопски редени кюфтета. Можете да ги приготвите както с агнешко, така и с телешко, свинско и всякакви смеси от тях. Ако ще посрещате родата или група приятели ще направите кюфтетата и гарнитурата наведнъж. Остава само една салата да нарежете и сте готови.

.

.

Обичате боб или сте вегетарианец. Не искате да ядете съмнителни пресни картофки на баснословни цени, които в природата се появяват в края на юни и никога през април 🙂 Или пък се чудите каква гарнитура да приготвите към агнешкото за Великден или Гергьовден. Имаме решение и за това – заложете на тази рецепта за боб с Родопска подправка и няма да съжалявате.

.