сурова наденица

Италианска наденица от свинско

Прясната наденица от свинско месо е един от универсалните продукти в домашната кухня в Италия. Използва се за готвене цяла, нарязана на парченца, печена или варена. Италианците често купуват от местния месар прясно приготвена наденица, обелват я и използват готовата овкусена и втасала кайма вместо да я правят сами. Това е доста практично, но може да се направи само с наденици, за чието качеството сте сигурни.

Прясната наденица в месарските магазини в Италия се приготвя само с подправки и сол, без консерванти и има трайност 1-2 дни. Всеки месар има собствена рецепта, но основните подправки, които се ползват са фенел(резене), розмарин, босилек и чесън. Каймата, направена с тях успява да овкуси прекрасно всичко, което готвите. В испанската кухня по същият начин използват прясна наденица Чоризо, но тя е доста по-пикантна.

В България качеството на каймата, ползвана обикновено за наденици не е никак добро и не препоръчваме на никой да готви с нея. Затова ви предлагаме едно много лесно решение. Купете си прясно смляна кайма, овкусете я с 5 г сол и 10 г италиански микс подправки на Spizing на 1 кг кайма. Ще получите автентична италианска кайма, с която можете да си сготвите каквото искате от италианската кухня. Така приготвената кайма може да се използва веднага или до 24 часа, но трябва да я държите в хладилник.

Следвайте ни, ще покажем и други хитрини от италианската кухня