Bolognese pasta

Бърза паста болонезе

Какво е сбъркано в соса Болонезе? Много неща..

.

  • Оригиналният сос в района на Болоня, с който се приготвя лазаня ала Болонезе или паста кон рагу е класически сос рагу. Основният вкус в соса рагу трябва да е на месо и останалите съставки трябва да го подчертават.
  • Класическият сос рагу се приготвя без домати или с много малко домати. Често обаче сосът Болонезе е направен с толкова много домати, че вкусът на месото изчезва.
  • Използването на сос Болонезе за спагети е привнесено от САЩ в Италия и се предлага основно заради туристите. Сосът Болонезе, разпространен в САЩ е с основна съставка домати и месото е по-скоро допълнение към тях.
  • Сосът в италианската паста трябва да е точно толкова, колкото да овкуси пастата, а не да скрие вкуса и. Често при правенето на спагети Болонезе погрешно се прекалява с количеството сос и пастата губи своя вкус.
  • Оригинално сосът рагу се предлага с пресни талятели, фетучини или къса паста тип ригатони. Спагетите са най-неподходящи за сос рагу защото той не полепва добре по тях.

.

Днес ви предлагаме една бърза рецепта за сос рагу, с която можете да се изявите като познавач на италианската паста без да се налага да готвите соса няколко часа и да се скъсате от рязане на зеленчуци. Избрали сме паста с  формата на малки черупки, които перфектно се напълват и задържат соса рагу.

.

Трябва да опитате, за да разберете какво е да има синхрон между формата на пастата и подходящия сос за нея.

.

И накрая повтаряме –  не прекалявайте с доматите 🙂

.